На Чернігівщині 42% домогосподарств втратили субсидії

На Чернігівщині 42% домогосподарств втратили субсидії

Укрінформ
Від початку дії Постанови Кабміну №329, а саме з 1 травня 2018 року, житлові субсидії на Чернігівщині втратили 42% домогосподарств, які їх отримували.

Про це в понеділок на прес-конференції сказав директор департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Олег Русін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми 42% домогосподарств позбавили субсидій на підставі наявності в родині особи працездатного віку, яка ніде не працює і офіційно не декларує свої доходи, а також осіб, які понад 60 діб перебувають за кордоном, тобто, зрозуміло, працюють там. Ці 42% втратили субсидії у зв’язку із запровадженням 329 постанови Кабміну", - зазначив Русін.

За його словами, станом на вересень 2017 року субсидії на Чернігівщині отримували понад 250 тис. домогосподарств, а на 1 вересня 2018-го - вже тільки 147,7 тисяч.

Читайте також: У Мінсоцполітики запевнили, що "субсидіанти" не відчують коливань ціни на газ

Чиновник зауважив, що нововведення, запроваджені урядовою постановою №239, дозволяють виявити людей, які мають тіньові доходи. І цифра 42% цілком корелюється як із заявою Кабміну про те, що 40-45% економіки України перебуває в тіні, так і з дослідженням обласного центру зайнятості, який встановив, що близько 40% працездатного населення Чернігівщини працює або в тіні або в трудовій міграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-