Харків'яни підтримали акцію

Харків'яни підтримали акцію "Її вбили" в пам'ять про Катю Гандзюк

Фото
Укрінформ
Півтори сотні харків'ян зібрала вечірня акція протесту в пам'ять про Катю Гандзюк, що відбулася біля будівлі ГУ Нацполіції в Харківській області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В руках у присутніх - з них не менше сотні активістів "Національного корпусу", а також представники "Харківського Антикорупційного центру", партії "Сила людей", організацій "Громадянська позиція" і "Чесно" - плакати, де основне гасло "Хто замовив Катю Гандзюк?", фотографії Каті та запалені свічки.

"Це акція в пам'ять про Катю. Ми не висуваємо політичних гасел, не пишемо звернень до влади. Ми нагадуємо поліції про те, що справа Каті не розслідувана до кінця, знайдені тільки виконавці замовлення на її вбивство, і вимагаємо від поліції України зосередитись на головному: захисту людей з активною життєвою позицією. Всі винні повинні бути знайдені. За результати ми будемо оцінювати роботу правоохоронних органів", - підкреслив у своєму виступі під час акції член правління "Харківського антикорупційного центру" Дмитро Булах.

Читайте також: Катерина Гандзюк померла в лікарні

Через деякий час учасники акції розійшлися, залишивши портрет Каті та запалені свічки біля входу в будівлю.

З будівлі до учасників акції ніхто не вийшов. Порядок забезпечив наряд поліції. Інцидентів не було.

Акції пам'яті Катерини Гандзюк в Харкові / Фото: Vyacheslav Madiyevsky. Укрінформ

Як повідомляв раніше Укрінформ, увечері 27 вересня біля будівлі ГУ Нацполіції в Харківській області відбулася акція з вимогою ретельного розслідування злочинів проти громадських діячів. Учасники акції тримали плакати: "Хто замовив Миколу Бичка?", "Мовчання вбиває", "Влада нас не чує", "Хто наступний?".

Читайте також: "Хто замовив Гандзюк?": кияни вийшли під МВС вшанувати пам'ять активістки

До учасників акції вийшов заступник начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Євген Маслій. Він розповів про хід розслідування нападу на депутата облради і представника Харківського антикорупційного центру Дмитра Булаха, а також заявив, що в справі про загибель еко-активіста з селища Есхар Харківського району Миколи Бичка проводяться експертизи.

Читайте також: Причину загибелі активіста Бичка визначить комплексна експертиза - поліція

5 червня в лісопосадці поблизу Есхара знайдено повішеним тіло 23-річного активіста Миколи Бичка, який займався проблемами захисту навколишнього середовища. Відкрито справу за статтею "Умисне вбивство".

Читайте також: Смерть активіста на Харківщині: місцеві жителі вимагають чесного розслідування

31 серпня неподалік від станції метро "Тракторний завод" було вчинено напад на відомого активіста, депутата Харківської обласної ради Дмитра Булаха. Нападників було двоє. Потерпілий госпіталізований з травмами голови. Откртыо справу за статтею "Хуліганство".

Фото: Vyacheslav Madiyevsky, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-