Поліція спіймала з хабарем голову району на Львівщині

Поліція спіймала з хабарем голову району на Львівщині

Фото
Укрінформ
У Львівській області правоохоронці затримали голову районної державної адміністрації на хабарі в розмірі 1 тис. доларів.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

"Поліцейські встановили, що голова РДА вимагає від підприємця тисячу доларів США хабара. За вказану суму посадовець обіцяв посприяти у прийнятті на сесії райради рішення про затвердження технічної документації з нормативної оцінки земельної ділянки на підзвітній йому території, а також подальшого підписання договору оренди вказаної земельної ділянки терміном на 20 років для реконструкції та експлуатації цеху з виготовлення біопалива", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, кошти голова РДА отримував у два етапи: 200 доларів за винесення вказаного питання на розгляд сесії райради та 800 доларів - за підписання договору оренди.

"Сьогодні, 2 листопада, оперативники відділу протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури Київської області затримали фігуранта під час отримання другої частини неправомірної вигоди", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: На Львівщині екс-мера посадили на 9 років за хабар

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Голові райдержадміністрації загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Поліція спіймала з хабарем голову району на Львівщині

Його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У поліції не уточнили, керівника якого району затримали.

Водночас у прокуратурі Київської області поінформували, що на хабарі затримано голову Радехівської районної державної адміністрації Львівської областію.

У відомстві додали, що також перевіряється причетність місцевих депутатів районної ради до вчинення злочину, які попередньо на сесії ради затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки вказаної земельної ділянки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-