Львівська ОДА обіцяє передати уряду і Президенту звернення шахтарів

Львівська ОДА обіцяє передати уряду і Президенту звернення шахтарів

Укрінформ
ОДА передасть звернення шахтарів із Львівщини щодо боргів по зарплатах та неналежного оснащення шахт у Кабмін та Адміністрацію Президента України.

У цьому запевнив гірників під час їх мітингу голова області Олег Синютка, повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

“Сьогодні, 2 листопада, голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся із шахтарями, які прийшли під будівлю облдержадміністрації. Мітингувальники висловили вимогу щодо виплати заборгованої заробітної плати та відставки профільного міністра Ігоря Насалика із займаної посади. Відтак, представники профспілки працівників вугільної промисловості спільно із ЛОДА напрацювали відповідне звернення, яке передадуть у Кабінет міністрів та Адміністрацію Президента”,- йдеться у повідомленні.

Як зазначив керівник області Синютка, сьогодні ж він передасть звернення уряду України та Президенту, і в залежності від того, якою буде реакція на проблему, область буде далі працювати над цим питанням.

Читайте також: У Львові під ОДА шахтарі вимагають виплатити зарплатні борги

За словами Синютки, так, як свого часу ЛОДА спільно з профспілками гірників “дотиснула” свою позицію щодо придбання засобів захисту для шахтарів та підвищення їм заробітної плати, так тепер буде спільно вирішено проблему її вчасної виплати.

У зверненні, зокрема, вказується, що станом на 2.11.2018 року шахтарям ДП «Львіввугілля» виплачено лише 30% заробітної плати за вересень, борг складає 97 мільйонів гривень, за жовтень шахтарям боргують 146 мільйонів гривень.

Крім погашення заборгованості, гірники вимагають фінансування та обладнання лав шахти «Межирічанська» та «Степова», а також належного фінансування засобів охорони праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-