Прикарпаттю не вистачає 180 тисяч доз вакцини проти дифтерії і правця

Прикарпаттю не вистачає 180 тисяч доз вакцини проти дифтерії і правця

Укрінформ
В Івано-Франківській області не вистачає 180 тисяч доз вакцини проти дифтерії та правця.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.

"1 листопада за участю заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, керівництва департаменту охорони здоров’я Миколи Стовбана та профільних спеціалістів відбулась селекторна нарада з представниками МОЗ та Центру громадського здоров’я щодо стану захворюваності на кір та ситуації зі щепленням в Україні. Щодо вакцин посадовець (Стовбан – ред.) додав, що вакцину АКДП (адсорбована коклюшно-дифтерійно-правцева вакцина - ред.) у 2018 область не отримувала і користувалась залишками 2017 року. Вакцину КПК (вакцина проти кору, паротиту і краснухи – ред.) було отримано у кількості 29 тисяч доз при потребі 60 тисяч, вакцину АДП (проти дифтерії і правця, використовується для ревакцинації - ред.) 39 тисяч доз. Дефіцит вакцини АДП-м складає 180 тисяч доз", - повідомляє прес-служба ОДА.

Читайте також: Всі вакцини з календаря щеплень в Україні є — Супрун

За їхньою інформацією, станом на 31 жовтня на Прикарпатті від початку року зареєстровано 3612 випадків захворювання на кір, з них – 971 серед дорослих та 2641 – діти віком до 17 років.

За минулий тиждень спалах кору посилився, захворіло 1300 осіб. За весь період цей показник вже склав 35 233 захворілих, з яких – 15 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-