Житомирщина отримала 16 шкільних автобусів

Житомирщина отримала 16 шкільних автобусів

Фото
Укрінформ
Районам Житомирщини передали 16 нових шкільних автобусів, а ще 4 надійдуть в область найближчим часом.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

«У цьому році ми провели тендер на купівлю 20 автобусів на загальну суму 37 млн 200 тис. грн. Наразі постачальник нам доставив 16 автобусів. Зрозуміло, що ми вирішили не чекати і вже передати районам та громадам наявні автобуси, тому що в них є потреба – вони доставляють дітей із віддалених сіл до школи. Інші 4 автобуси надійдуть протягом тижня, і ми їх теж передамо», – розповів голова ОДА Ігор Гундич.

Житомирщині передали 16 шкільних автобусів

Зазначено, що на Житомирщині підвозять 14,5 тисяч дітей до 369 навчальних закладів із 1010 населених пунктів. Нині в області є 274 шкільні автобуси, які транспортують 100% дітей, котрі потребують підвезення до навчальних закладів.

Читайте також: На Житомирщині підприємства заборгували працівникам сім мільйонів зарплати

На придбання 20 шкільних автобусів, серед яких і транспортний засіб для дітей з особливими освітніми потребами, витратили 37 млн 267,5 тис. грн, зокрема, 26 млн 087,25 тис. грн – це кошти державного бюджету, а 11 млн 180,25 тис. грн – співфінансування місцевих бюджетів.

Вартість одного автобуса становить 1 млн 851 тис. грн., а виробник транспортних засобів – ДП «АЗС №1 «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-