До рук чиновників з команди Януковича

До рук чиновників з команди Януковича "прилипли" 5 тисяч гектарів на Полтавщині

Фото
Укрінформ
На Полтавщині затримали п'ять осіб з оточення екс-президента Віктора Януковича, за підозрою у розкраданні державного майна і масштабних махінаціях із землею.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області.

"Прокуратура Полтавської області затримала 5 осіб, серед яких директор державного підприємства та керівник товариства, що пов’язують з близьким оточенням екс-президента часів злочинної влади, які причетні до розкрадання державного майна та махінацій з державними землями площею майже 5000 га", - йдеться у повідомленні.

На Полтавщині затримали п'ять осіб з оточення екс-президента Віктора Януковича, за підозрою у розкраданні державного майна і масштабних махінаціях із землею.

Як зазначили в прокуратурі, правоохоронними органами викрито схему розкрадання державного майна посадовими особами філії Дібрівського кінного заводу №62 ДП «Конярство України» та керівництва одного з товариств. Вважають, що вони за попередньою змовою незаконно відвели землі площею майже 5 тис. га та заволоділи вирощуваною на ній сільськогосподарською культурою, завдавши збитки державі в особливо великих розмірах.

"До викриття правопорушників залучено понад 300 правоохоронців, проведено майже півсотні обшуків на території Полтавської, Кіровоградської та Черкаської областей", - інформують правоохоронці.

Серед затриманих - директор філії державного підприємства, керівник і головний бухгалтер товариства, а також інші особи, причетні до незаконної оборудки.

На даний час тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів затриманим особам.

Читайте також: Полтавська облрада пропонує передати на місця половину грошей від дозволів на надра

Досудове розслідування кримінального провадження, внесено до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України триває.

Фото: pol.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-