У Вінниці тарифи на вивезення сміття зросли на 55-73%

У Вінниці тарифи на вивезення сміття зросли на 55-73%

Укрінформ
У Вінниці в четвер, 1 листопада, набули чинності нові тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів, вищі аніж попередні на 55-73% залежно від групи споживачів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили на КУП «ЕкоВін», яке забезпечує у Вінниці вивезення твердих побутових відходів.

«Підприємство було змушене вдатися до підвищення тарифів через постійний ріст витрат, адже  за результатами фінансово-господарської діяльності у першому півріччі 2018 року ми отримали збитки. Крім того, на підприємстві постійно бракує обігових коштів, що може призвести до заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємства та обов'язкових платежів до бюджету. Про наміри підвищити тарифи ми повідомили ще у серпні і в жовтні міська рада затвердила нам нові, вищі від попередніх на 55-73%», - повідомили на підприємстві.

Згідно з рішенням Вінницької міськради, з 1 листопада споживачам послуг КУП «ЕкоВін» доведеться сплачувати за вивезення сміття на 55-73% більше.

Найбільше зросте тариф на вивезення ТПВ для населення, -  до 77,94 грн за кубометр сміття, що на 73% більше, аніж у жовтні, а за великогабаритні відходи – до 186,40 грн/куб.м, або на 70% дорожче.

Для бюджетних установ вивезення сміття подорожчало на 66% до 85,28 грн/куб. м, для інших груп споживачів – на 55% до 97,00 грн/куб.м.

Читайте також: У центрі Харкова знайшли підпільне звалище на 8 гектарів

Тариф на захоронения побутових відходів поки що залишається без змін.

Востаннє у Вінниці тарифи на надання послуг з вивезення побутових відходів змінювалися у жовтні 2014 року. Станом на жовтень 2018 року вони відшкодовували 68% фактичної собівартості послуг, які надавалися підприємством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-