Міськрада Бахмута пояснила, чому вода

Міськрада Бахмута пояснила, чому вода "з душком"

Укрінформ
У Бахмуті на Донеччині пояснили неприємний запах водопровідної питної води присутністю синьо-зелених водоростей у водосховищі і підкреслили, що наявність неприємного запаху не становить загрози життю та здоров'ю населення.

Про це повідомили в міській раді Бахмута.

«Наявність у воді неприємного запаху не становить загрози для життя і здоров'я населення. За лабораторними даними, відхилення якості питної води за мікробіологічними та іншими санітарно-хімічними показниками у водопровідній мережі м. Бахмут не зареєстровані», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на запит КП «Бахмут-Вода» керівництво Часовоярського регіонального управління КП «Компанія «Вода Донбасу» роз'яснило, що у зв'язку з аномально високим рівнем температури повітря в річці Сіверський Донець впав рівень води. З метою поповнення басейну річки розпочато скидання води з регулюючого Краснопавлівського водосховища, яке містить велику кількість синьо-зелених водоростей різного видового складу.

Читайте також: Подачу води в Торецьк відновили у повному обсязі

Окремим водоростям цього водосховища притаманний запах, схожий на запах дусту (затхлий, твані, застійний, болотний та ін.), який, відповідно, може передаватися в питну воду, пояснили фахівці.

За інформацією Часовоярського регіонального управління КП «Компанія «Вода Донбасу», зараз проводяться необхідні заходи, в тому числі технологічного характеру, для видалення запахів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-