Переможців Invictus Games зустріли у Львові

Переможців Invictus Games зустріли у Львові

Фото
Укрінформ
Переможців «Ігор нескорених» - Богдана Оксентюка та Сергія Шимчака, які повернулися із Австралії, - зустріли земляки у Міжнародному аеропорту «Львів».

Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

«Літак із нескореними приземлився напередодні пізно увечері, проте це не стримало вболівальників, рідних і друзів Богдана Оксентюка та Сергія Шимчака, які повернулися додому із найвищими нагородами «Ігор нескорених». Переможців зустріли усмішками, обіймами та вигуками «Героям Слава», після чого усі присутні спільно виконали Державний гімн України»,- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, уболівальники, рідні, друзі та представники влади прийшли, щоб першими висловити своє захоплення та вдячність героям.

Читайте також: До України повернулася національна збірна Invictus Games із 20 медалями

До складу Національної збірної команди України на Invictus Games 2018 увійшли троє представників Львівщини: Богдан Оксентюк,Сергій Шимчакта та Олена Паламарчук.

«Хочемо подякувати за цю підтримку, це дуже мотивує. Нас підтримували на змаганнях у Сіднеї, зокрема діаспора, нас гучно зустріли у столиці, і у Львові така тепла зустріч, усе це надихає на подальший розвиток», - зазначив Оксентюк.

Переможців Invictus Games зустріли у Львові / Фото: loda.gov.ua

Як відомо, «Ігри нескорених» (Invictus Games) - міжнародні змагання, в яких беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани. Змагання започатковані британським принцом Гаррі та вперше відбулись у 2014 році в Лондоні.

Українці привезли із Сіднея 7 золотих, 10 срібних та три бронзові медалі. 15 учасників української команди протягом 5 місяців тренувались та вибороли 5 місце у медальному заліку.

Богдан Оксентюк (ветеран Національної гвардії України, учасник АТО з 2014 по 2018 рік) став володарем золотої медалі з легкої атлетики (біг на 1500 м), срібної та бронзової медалей з плавання (50 та 100 метрів вільним стилем). Сергій Шимчак (ветеран Збройних сил України, учасник АТО у 2014-2015 роках) виборов «золото» в командних змаганнях зі стрільби з лука та посів 4 місце у велоспорті (категорія Men's Road Cycling IRB1).

Наступні «Ігри нескорених» пройдуть у Голландії у 2020 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-