Суд призначив дату розгляду справи Труханова

Суд призначив дату розгляду справи Труханова

Укрінформ
За підсумками підготовчого засідання Малиновського райсуду Одеси від 26 жовтня прийняте рішення, що кримінальне провадження щодо Одеського міського голови Геннадія Труханова цей суд розгляне 1 листопада.

Про це повідомляється на сайті суду.

“У Малиновському районному суді м. Одеси розглядається кримінальне провадження у відношенні Одеського міського голови – Труханова Г.Л. та інших посадових осіб, обвинувачених у заволодінні коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст.191 КК України). За згодою всіх учасників судового провадження, головуючий по справі призначив наступну дату на 01 листопада 2018 року о 14 год. 00 хв", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час судового засідання 26 жовтня відбувалась пряма трансляція, яку можна подивитись за тут.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала за 185 млн грн будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу держпідприємства "Завод "Краян". Приватна структура на початку 2016 року заплатила за цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Цій спробі запобігли детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. На рахунки компанії-продавця будівлі було накладено арешт.

Детективи Національного антикорупційного бюро почали розслідувати цю справу 2 листопада 2016 року.

За результатами розслідування було повідомлено про підозру кільком посадовим особам Одеської міськради, керівникам і засновникам деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.3 ст.209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-