Головний освітянин Чернівців, звинувачений у саботажі, не збирається звільнятися

Головний освітянин Чернівців, звинувачений у саботажі, не збирається звільнятися

Укрінформ
Начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк, який вийшов з тримісячних лікарняного та відпустки, не збирається звільнятися.

Про це Мартинюк заявив на прес-конференції у вівторок, 30 жовтня, повідомляє Укрінформ.

“Заяви про саботаж не відповідають дійсності. Я взяв відпустку, яка була призначена мені за законом за 4 роки праці. Потім трохи прихворів, але полікувався і працюватиму далі”.

Мартинюк запевнив, що з освітою в місті все нормально, зокрема, і в ЗОШ №22, де скасовували навчання через відсутність опалення.

“Я був сьогодні в ЗОШ №22, яка працює наразі”, - прокоментував запитання журналістів Мартинюк.

У телефонному коментарі Укрінформу начальник управління освіти уточнив, що щороку він брав відпустку на 10-14 днів. Оскільки за законом відпустка освітянина становить 50 днів, цьогоріч написав заяву на всі невідгуляні дні.

“У відпустку пішов 27 липня, там ще трохи подлікувався, тож до праці приступив 30 жовтня. Все за законом”, - сказав Мартинюк.

У саботажі Мартинюка звинуватив секретар міської ради Василь Продан під час виступу у програмі на радіо. Коли попросили назвати управління, яке, на його думку, працює найгірше, Продан, зокрема, сказав: “В управлінні освіти не можуть організувати роботу, реалізувати ті кошти, які нам надані як субвенція з держбюджету. Це, на мою думку, найгірше управління... Щойно з’явиться можливість звільнити керівника, то ми його звільнимо”.

Читайте також: В Україні назвали ТОП-5 найдемократичніших міст

Закид стосувався ЗОШ №22, де виконуються роботи із підвищення енергоефективності за кошти НЕФКО. Вартість робіт становить майже 22 млн грн. Але підрядник не встиг вчасно встановити опалення, тому учні пішли на вимушені канікули. Будівельники також не встигли виконати ремонт даху та цоколя; роботи перенесено на весну.

До Мартинюка висловлювали претензії з приводу його заяви, що “побори у школах - це не корупція”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-