У Херсоні мешканці знеструмлених гуртожитків перекрили рух у центрі

У Херсоні мешканці знеструмлених гуртожитків перекрили рух у центрі

Укрінформ
У Херсоні у вівторок зранку, близько 08.30, мешканці міських гуртожитків, знеструмлених енергетиками за борги комунальних підприємств, перекрили рух на центральному проспекті Ушакова біля будинку міської ради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми протестуємо проти відключення наших помешкань від електроенергії. У нас особисто немає заборгованості, все оплачено", - кажуть учасники протестної акції.

У ній взяли участь близько 25 мешканців двох міських гуртожитків по вул. Комкова (76Б та 76В), які обслуговуються житлово-експлуатаційною конторою №1 Суворовського району. Протестувальники постійно ходили по пішоходному переходу та стояли на ньому і у такий спосіб блокували проїзд транспорту по проспекту. Для автотранспорту, у тому числі маршрутних автобусів поліція організувала безперешкодний об'їзд місця протесту іншими вулицями. Проте тролейбуси змушені були стояти на проспект, очікуючи закінчення акції.

Читайте також: Рева запевняє, що у проекті бюджету-2019 досить грошей на субсидії

Делегація протестувальників у мерії вела перемовини з міським головою Володимиром Миколаєнком. Після досягнення домовленості про поновлення електропостачання гуртожитків протестувальники близько 11.00 розійшлися, звільнивши проїжджу частину проспекту.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні у понеділок, 29 жовтня, АТ "Херсонобленерго" знеструмило за борги 26 об'єктів міста, у тому числі 8 гуртожитків, які перебувають у комунальній власності міської територіальної громади. За інформацією компанії, комунальні підприємства Херсона заборгували енергетикам за спожиту електроенергію понад 2 млн гривень. Крім гуртожитків у місті знеструмлено також комунальне освітлення та ліфти, що обслуговуються підприємствами-боржниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-