У Маріуполі вшанували пам’ять загиблих моряків ліхтера

У Маріуполі вшанували пам’ять загиблих моряків ліхтера "Рокша"

Фото
Укрінформ
У Маріуполі вшанували пам’ять загиблих моряків ліхтера "Рокша", які 50 років тому під час шторму затонули в Азовському морі.

Про це повідомили у Маріупольській міській раді.

"У Маріуполі вшанували пам’ять загиблих ліхтера "Рокша" - сьогодні відбувся траурний мітинг з нагоди 50-річчя від дня трагічної загибелі в Азовському морі ліхтера "Рокша", – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що вшанувати пам’ять моряків прийшли рідні та близькі загиблих, голова Приморської районної адміністрації Геннадій Семеніхін, представники ГУ ДСНС, прикордонники, учні та викладачі Маріупольського морського ліцею.

Членів екіпажу ліхтера "Рокша" вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти біля пам’ятника загиблим морякам.

Як повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Донецькій області, рятувальники на водолазному судні "Капітан Чусов" спільно з дружинами загиблих моряків взяли участь у панахиді та пустили вінки на воду у знак пам`яті та скорботи. Тим часом всі судна, які знаходяться у Маріупольському морському порту, подали сигнал пошани своїм загиблим колегам.

У Маріуполі вшанували пам’ять загиблих моряків ліхтера "Рокша"

29 жовтня 1968 року під час шторму загинули 13 членів екіпажу. У відкритому трюмі ліхтера знаходився звичайний для цього судна вантаж - 3500 тонн агломерату, який було розпечено до 700 градусів. Вранці того дня "Рокша" вийшов з порту Камиш-Бурун (м. Кепч) і взяв курс на Маріуполь, а о 22.45 під час шторму судно втратило стійкість і затонуло.

Фото: mariupolrada.gov.ua, donetsk.dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-