Культурні стартапи можуть працювати на економіку не гірше за підприємства – Зубко

Культурні стартапи можуть працювати на економіку не гірше за підприємства – Зубко

Укрінформ
Культурні стартапи можуть працювати на економіку України не гірше за підприємства.

Про це у Житомирі на фестивалі «Жовтень у Жовтні» розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ми говоримо про регіональний розвиток, всі думають тільки про економіку, інвестиції, хаби, створення нових робочих місць. Це чудова річ, коли приватний бізнес інвестує у нові робочі місця, але я хотів би звернути увагу на те, що відбувається зараз в Україні. Український культурний фонд фінансує стартапи культури, які будуть набагато глибше працювати на економіку України, ніж будь-яке підприємство», - наголосив Зубко.

За його словами, конференція «Коли територія набуває ідентичності», що триває в рамках фестивалю 29-30 жовтня, сприятиме розробці стратегії, яка може потім масштабуватися для всієї країни. Вона допоможе, на переконання Зубка, показати як можна подивитися на свою спадщину та історію у перспективі.

Читайте також: Децентралізація перетворила регіони на інвестиційні хаби - Зубко

«Хочу подякувати Українському культурному фонду за фінансування стартапів, які дають перспективу і залучають багато митців та експертів з усієї країни та з-за кордону. Думаю, що в цьому напрямку у нас величезна перспектива і багато чого залежить від місцевого самоврядування, наскільки воно буде готове залучити ці проекти, показати та розвинути їх», - додав віце-прем'єр.

Геннадій Зубко разом і з Мариною Порошенко та міністром культури Євгеном Нищуком взяли участь у першому фестивалі сучасного мистецтва «Жовтень у Жовтні», що триватиме до 4 листопада. Захід проходить за сприяння Українського культурного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-