Закарпатська область відзначила 74-ту річницю звільнення від нацистських загарбників

Закарпатська область відзначила 74-ту річницю звільнення від нацистських загарбників

Фото
Укрінформ
 В Ужгороді у неділю відбулися урочистості з нагоди відзначення 74-ї річниці визволення України та Закарпаття від нацистських загарбників.

Про це повідомляє офіційний сайт голови облдержадміністрації Геннадія  Москаля

“Уже традиційно заходи почалися на українсько-словацькому кордоні. Там у супроводі оркестру ГУ  Національної поліції у Закарпатській області ветерани, керівники краю, обласного центру, представники Збройних Сил України, правоохоронних структур та центральних органів виконавчої влади поклали квіти до підніжжя монументу «Україна – визволителям», - йдеться в повідомленні.

Область відзначила 74-ту річницю звільнення від нацистських загарбників / Фото: moskal.in.ua

Також відбулося покладання квітів до монументу «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни». У ході церемонії Гімн України та композиції воєнного періоду виконав оркестр Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

Завершилися урочисті заходи на Пагорбі Слави. Там вінки та квіти учасники заходу поклали до Вічного вогню. Офіційний церемоніал завершили постріли салютної групи обласного управління поліції та Гімн України у виконанні оркестру Закарпатської обласної філармонії.

Урочисті і пам’ятні заходи відбулися в усіх районах Закарпаття.

Читайте також: Україна має в Другій світовій особливий, жертовний рахунок втрат — Порошенко

Нагадаємо, що з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні у 2009 році Указом Президента 28 жовтня установили як День визволення України від фашистських загарбників.

Фото: moskal.in.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-