Зоозахисниця розповіла, що чекає на овець у Тульчині

Зоозахисниця розповіла, що чекає на овець у Тульчині

Укрінформ
Фура, в якій з Одеського морського порту везуть овець на Тульчинську філію ДП  "Укрвестсанзавод", вже прямує до заводу. Там для живих тварин підготовлені загін, вода та їжа.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила телефоном зоозахисниця з Одеси Вікторія Козаченко.

"Ми вже як можемо швидко їдемо з Гайсина до Тульчина, в нас цілий ескорт супроводу. Там, на заводі, підготували загін для тварин, а волонтери з Києва та Вінниці підтяглися і подбали про воду та їжу. Наше завдання номер один – якнайшвидше туди дістатися і визволити овець з машини і розсортувати", - повідомила Козаченко.

За її словами, під час розмитнення тварин, що вижили, оформили як живих, що убезпечить їх від утилізації.

Зоозахисниця повідомила, що наразі не відомо, чи здійснюватимуть огляд тварин ветеринари Держпродспоживслужби вже сьогодні. Волонтери мають намір залишатися з вівцями, допоки не з'ясується їхнє майбутнє.

Читайте також: Фура із вівцями приїхала на розмитнення у Гайсин

Вантаж - вівці в кількості 300 голів ТОВ "Украніксар" - 6 жовтня перетнув державний кордон України в режимі "експорт" до Туреччини, а 12 жовтня тварини були повернуті в Україну на термінал відправлення, оскільки турецькою стороною вантаж не був прийнятий. Офіційні органи Туреччини не надали інформації щодо причин повернення цих тварин.

25 жовтня під тиском місцевих активістів-зоозахисників, які пікетували порт, тварин, які вижили протягом 2-тижневої бюрократичної тяганини, було дозволено нагодувати сіном і яблуками та напоїти водою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-