В Одесі оголосили підозру адвокату, який викрав із зали суду документи

В Одесі оголосили підозру адвокату, який викрав із зали суду документи

Укрінформ
Прокурори Одеської місцевої прокуратури № 2 повідомили про підозру адвокату, який викрав із зали суду матеріали цивільної справи і приховував їх, що спричинило порушення роботи апеляційного суду.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури

"Інцидент стався під час розгляду в судовому засіданні справи щодо позову правозахисника до підприємства про визнання договору купівлі-продажу дійсним та визнання права власності на приміщення та обладнання магазину в райцентрі Овідіополь. Під час перерви у засіданні, скориставшись перебуванням суддів у нарадчій кімнаті, адвокат поклав надані йому для ознайомлення матеріали цивільної справи до свого блокнота й покинув залу суду", - зазначили в прокуратурі.

Як там уточнили, адвокат розумів, що цивільну справу він, як позивач, програє, адже договір купівлі-продажу нотаріально не посвідчено, державна реєстрація правочину не проведена.

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту у Харкові: суд допитав ключового свідка

З метою утримати право власності на будівлю магазину, чоловік викрав матеріали справи і приховував їх більше місяця.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками ч. 2 ст. 357 (викрадення документів, що спричинило порушення роботи установи і карається позбавленням волі до трьох років) Кримінального кодексу України, здійснюють слідчі Малиновського відділу поліції Одеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-