Теракт біля Палацу спорту у Харкові: суд допитав ключового свідка

Теракт біля Палацу спорту у Харкові: суд допитав ключового свідка

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, де на місці загинули дві людини, ще дві померли в лікарні і поранені 11 осіб, допитав ключового свідка.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд змінив порядок розгляду доказів і замість запланованого допиту потерпілих допитав ключового свідка, так як він їде за кордон", - відзначили в суді.

Наступне засідання суду відбудеться 31 жовтня, об 11:30.

Як повідомляє адвокат Дмитро Тихоненков, допит свідка, який, за його словами, бачив машину одного з трьох підозрюваних у дворі житлового будинку поблизу місця вибуху - тривав кілька годин: "Показання свідка були суперечливі, зокрема, щодо часу та місця перебування автомобіля і його впізнання за фотографіями".

"Підозрювані не були готові до допиту свідка, так як готувалися до допиту потерпілих і прибули в суд без необхідних документів. Однак вони отримали можливість поставити запитання свідкові, уточнюючи деякі протокольні моменти", - пояснив адвокат.

За його словами, на черговому засіданні суду будуть допитані потерпілі: "Можливо, буде вирішено питання про продовження запобіжного заходу для всіх трьох обвинувачених у справі".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 жовтня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015, переніс засідання, оскільки для обвинуваченого Сергія Башликова двічі викликали швидку допомогу. Через перенесення засідання суд не допитав двох потерпілих і одного свідка у справі. Явка інших свідків не забезпечена. 19 вересня Фрунзенський райсуд Харкова допитав двох потерпілих під час вибуху в колоні активістів біля Палацу спорту у Харкові. Потерпілий чоловік підтвердив, що отримав осколкові поранення на місці події, але пам'ятає лише те, як його забирала "швидка".

Читайте також: Медики не знайшли у Зайцевої патологій — вона може перебувати в СІЗО

Також допитана жінка - сестра правоохоронця, який загинув під час вибуху. Вона прибула на місце після вибуху і впізнала брата. В обох допитаних - цивільні позови щодо компенсації втрати. За словами адвоката Тихоненкова, в суді вивчені всі матеріали справи, включаючи електронні носії інформації: "Не розглянуто лише диск з роздрукуванням мобільного телефонного дзвінка з телефону на телефон, що, за версією слідства, призвело до вибуху. Суд відклав розгляд роздруківки до закінчення судового слідства".

6 вересня Фрунзенського райсуду Харкова у справі про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту продовжив всім трьом обвинуваченим - Дворнікому, Тетюцькому, Башликову - утримання під вартою без застави ще на два місяці, тобто до 2 листопада.

22 лютого 2015 року в Харкові внаслідок вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули дві людини, ще дві померли в лікарні, поранені 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічний термін. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-