У Шепетівці знову не можуть розпочати опалювальний сезон

У Шепетівці знову не можуть розпочати опалювальний сезон

Укрінформ
У Шепетівці на Хмельниччині, як і минулоріч, не можуть розпочати опалювальний сезон, який мав стартувати 22 жовтня.

Опалювальний сезон не можуть розпочати через протиріччя між міськрадою та підприємствами "Шепетівкагаз" і "Шепетівка Енергоінвест", повідомив на засіданні голова Шепетівської міської ради Михайло Полодюк. Відеозапис засідання оприлюднила прес-служба міськради.

"У нас в місті продовжується ситуація з тим, що не починається опалювальний сезон", - зазначив Полодюк.

За його словами, ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" мусить або розпочати опалювальний сезон, або через нотаріуса повернути необхідне для цього майно громаді міста. Підприємство наразі не має номінацій на отримання природного газу, але його керівник заявляв у прокуратурі, що минулого року товариство вже оплатило "Нафтогазу" 265 тис. куб.м "блакитного палива" та послуги з його транспортування. Втім, за тиждень він не надав жодних підтверджуючих це документів.

Передавати майно у комунальну власність "Шепетівка Енергоінвест" категорично відмовляється, зазначив Полодюк.

Поліція у відповідь на неодноразові звернення міського голови щодо можливого вчинення посадовими особами ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» кримінальних правопорушень відповіла листом, у якому зазначено, що в ході проведення перевірки встановлено відсутність ознак кримінальних правопорушень посадовими особами ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», передбачених статтями КК України. У зв’язку з цим прийнято рішення про припинення розгляду звернення (http://shepetivka-rada.gov.ua/do-vidoma-teritorialnoyi-gromadi-mista).

Водночас прес-служба ПрАТ "Шепетівкагаз" поширила інформацію про те, що 26 жовтня 2018 року під час перевірки цілісності охоронних пломб та стану технічного обладнання з газопостачання було виявлено самовільне та протиправне втручання в роботу технологічного обладнання.

"На об’єктах, які перебувають в управлінні ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», було допущено самовільний зрив охоронних пломб та відкриття запірної арматури, внаслідок чого ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» отримала неправомірний доступ до трубопроводу та можливість протиправного та несанкціонованого відбору газу. В подальшому відповідальними працівниками ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» було запущено в експлуатацію газоспоживне обладнання (теплогенеруючі установки) та до цього часу здійснюється несанкціонований відбір природного газу", - йдеться у повідомленні.

У ПрАТ вважають, що ТОВ «Енергоінвест» не має підтверджених постачальником обсягів споживання (номінацій) без яких розподіл та відбір природного газу є неправомірним, несанкціонованим та заборонений згідно чинного законодавства.

Читайте також: В Україні дали тепло 60% шкіл, дитсадків і лікарень — Мінрегіон

Адміністрація "Шепетівкагаз" заявила, що зазначені дії ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» призвели до порушення нормальної роботи трубогазопроводів, унеможливили контролювання тиску газу у всій газорозподільній системі, що в свою чергу може призвести до вибуху газу та створює небезпеку для життя людей.

У жовтні підприємство "Шепетівкагаз" сповіщало, що внаслідок невирішення між ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» та ПАТ НАК «Нафтогаз» питань відносно спожитих теплогенеруючим підприємством обсягів газу в період опалювальних сезонів 2016-2017 рр. та 2017-2018 рр., ПАТ «Укртрансгаз» відніс такі обсяги газу на рахунок ПрАТ «Шепетівкагаз» як неврегульований небаланс. В зв’язку із цим ПАТ «Укртрансгаз» звернувся до Господарського суду Хмельницької області і 05.10.2018 року у справі № 924/447/18 судом ухвалено стягнути частину вартості неврегульованих обсягів природного газу (на суму більше 30 млн грн) з оператора ГРС (ПрАТ «Шепетівкагаз») на користь Оператора ГРМ (ПАТ «Укртрансгаз»). Без врегулювання цих питань постачання розподіл газу для ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» є неможливим, зазначили в ПрАТ.

Як повідомляв Укрінформ, минулоріч опалювальний сезон у Шепетівці вдалося розпочати лише наприкінці листопада, після неодноразових протестів місцевих жителів та втручання центральних органів влади України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-