Дунаєвецька ОТГ готова доплачувати лікарям по 10 тисяч гривень

Дунаєвецька ОТГ готова доплачувати лікарям по 10 тисяч гривень

Децентралізація
Укрінформ
У Дунаєвецькій міській об’єднаній територіальній громаді Хмельницької області ухвалили програму, яка передбачає доплати лікарям первинної ланки до основної зарплати у розмірі 10 тис. грн.

Про це Укрінформу повідомила голова Дунаєвецької міської ОТГ Веліна Заєць під час дискусії "Як змінюється життя українських громад", яка пройшла 25 жовтня в Києві за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

"У нас уже створене комунальне неприбуткове підприємство (з комунального ЦПМСД - ред.), і з 1 жовтня ми працюємо реформовано, вже укладений договір з Національною службою здоров'я, і лікарям кошти пішли напряму. Зараз ми затвердили програму, яка передбачає дофінансування лікарів первинної ланки, і пропонуємо лікарям до окладу ще 10 тис. грн. Також ми розробили проект і працюємо над тим, щоб третій поверх амбулаторії облаштувати під житло для лікарів", - зазначила Заєць.

За її словами, доплати передбачені з 2019 року. Також Заєць повідомила, що ОТГ має три вакансії для лікарів первинної ланки для амбулаторії, що обслуговує 11 населених пунктів. Загалом в ОТГ, яка об'єднує 26 громад, що налічують 51 населений пункт з кількістю жителів близько 39 тисяч осіб, працює 24 лікарі як сімейної практики, так і терапевти та педіатри. Заєць наголосила, що громада розраховує на те, що до них приїдуть молоді спеціалісти.

Окрім цього, вона повідомила, що у громаді створюють власний центр гемодіалізу, який обслуговуватиме пацієнтів з чотирьох громад ОТГ, а також з сусіднього Новоушицького району.

Читайте також: У Києві обговорили важливість залучення жителів ОТГ до змін

"Зараз ми чекаємо на реформування вторинної ланки меддопомоги і у нас є серйозна проблема - 15 людей з нашої громади потребують гемодіалізу, ми їх возимо в сусідній район, а це незручно. Нам вдалося переконати третинну ланку (медзаклад спеціалізованої допомоги - ред.), що нам необхідне таке відділення. Громада виділила кошти, і ми робимо реконструкцію терапевтичного корпусу, де буде до 1 січня відкрито відділення гемодіалізу", - сказала Заєць.

Вона уточнила, що відділення буде на балансі обласної лікарні, але працюватиме в місті Дунаївці, планується, що у ньому буде 6 апаратів "штучної нирки". За словами Заєць, обладнання надає область, а громада своїм коштом створює умови. Для відділення зараз також шукають лікарів.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото: Володимир Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-