В Ужгороді пройде фестиваль

В Ужгороді пройде фестиваль "Карпатська Україна"

Укрінформ
В Ужгороді 26-28 жовтня вдруге проведуть фестиваль, присвячений 80-річчю створення українського уряду, очолюваного Августином Волошином.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив організатор фестивалю "Карпатська Україна" Валерій Гладунець. 

“26–28 жовтня 2018 року в Ужгороді відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль «Карпатська Україна–2018», присвячений 80-річчю створення українського уряду, очолюваного Августином Волошином, Організації народної оборони «Карпатська Січ» (1938–2018) та 4-річчю участі нащадків Карпатської Січі”, - сказав Гладунець.

За його словами, у програмі заходу - відкриті лекторії, вшанування січовиків, марш героїв вулицями Ужгорода та святковий концерт (хедлайнер  - гурт Тінь Сонця).

Родзинка фесту в Ужгороді - кобзарювання на вулицях міста, додав Гладунець.

Організатори запрошують на фестиваль учнів шкіл, студентів, небайдужу молодь. І сподіваються, що цьогоріч відвідувачів буде більше, аніж торік. 

Фестиваль проходить під егідою Мінмолодьспорту, повідомив громадський діяч, куратор фестивалю в міністерстві Микола Ляхович. 

Читайте також: Туристи зможуть потрапити в Свірзькій замок уперше за 50 років

За його словами, в цьому році організатором виступає громадське об'єднання “Голосіївська криївка”. “Cі свого боку, ми даємо фінансування, кошти на друк рекламної продукції, їхнє завдання - донести до аудиторії сенс фестивалю”, - сказав Ляхович.

Фестиваль розпочнеться із відкритих лекцій у п'ятницю, 26 жовтня. Виступи кобзарів та лірників - 27 жовтня. На вшанування до могил січовиків на Верецькому перевалі поїдуть 28 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-