У мерії Сум вважають тариф на тепло обгрунтованим

У мерії Сум вважають тариф на тепло обгрунтованим

Укрінформ
Якби тариф на тепло у Сумах був необгрунтований, у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), його б не затвердили.

На цьому, коментуючи у розмові з кореспондентом Укрінформу інформацію про завищення вартості тепла у Сумах на 19,2 %, наголосив заступник міського голови Олександр Журба.

"Там є департамент тепла, через який проходять усі розрахунки. І в разі, якби було щось не так, цей тариф би постачальнику тепла не затвердили б", - зауважив посадовець.

За його словами, є чіткі складові цього тарифу — такі, як вартість газу, електроенергії, пально-мастильних матеріалів, і їх необгрунтоване завищення регулятор відразу б помітив.

Журба підкреслив, що місцева влада не впливає на тарифоутворення.

"Від теплопостачальної організації ми отримуємо обгрунтування їхніх розрахунків, після цього проводимо відкриті громадські обговорення. А вже далі в НКРЕКП вирішують – погоджуватися з ними чи ні", - пояснив заступник міського голови.

Він спрогнозував, що після підвищення тарифу на газ теплоносій в Україні подорожчає на 20-22%.

"Але у Сумах зрости йому більш ніж на 15 відсотків ми не дамо", - запевнив Журба.

Читайте також: Тарифи на тепло у деяких регіонах "накручували" до 70% - Нацкомісія

Як повідомляв Укрінформ, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко, на своїй сторінці в Facebook написала, що незважаючи на власні обіцянки знизити тарифи на тепло при стабільних цінах на газ місцева влада протягом 2017-2018 років їх підвищувала.

За її словами, такого висновку дійшла Комісія за результатами моніторингу стану регулювання тарифів на тепло органами місцевого самоврядування, яким Регулятор передав відповідні функції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-