Куць заявив про фактичну відсутность будівельної галузі на Донеччині

Куць заявив про фактичну відсутность будівельної галузі на Донеччині

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць заявив про проблему фактичної відсутності будівельної галузі в регіоні.

Про це він написав 24 жовтня на своїй сторінці у Facebook.

«Із представниками Державного фонду сприяння молодіжному будівництву обговорили можливі варіанти забезпечення житлом жителів Донецької області... Переконаний, що потрібно будувати нове житло, а не купувати його на вторинному ринку. Але впираємося у проблему фактичної відсутності будівельної галузі в області», - написав очільник області.

Читайте також: У Краматорську представники РЄ обговорили питання співпраці з Донеччиною - Куць

Він зазначив, що забудовники з інших областей на Донеччину не їдуть, оскільки вартість нового житла з урахуванням логістичних витрат підприємств буде високою.

«А для нас є важливим, щоб ціна була привабливою - на рівні 8-9 тисяч гривень за квадратний метр, оскільки за 11-14 тисяч (грн) люди радше купуватимуть в інших областях України», - пояснив Куць.

Читайте також: Педагоги Донеччини завершили другий навчальний візит до Чехії - Куць

Він додав, що у регіоні залучають до вирішення проблеми керівників правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування - розглядаються варіанти часткового фінансування зведення будинків, де отримають квартири їхні співробітники, міністерствами та місцевими бюджетами.

«Але готового рішення поки що немає», - констатував голова ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-