Степанецька ОТГ впроваджує понад 20 цільових програм для своїх мешканців

Степанецька ОТГ впроваджує понад 20 цільових програм для своїх мешканців

Децентралізація
Укрінформ
Степанецька об'єднана територіальна громада  в Черкаській області з моменту об'єднання збільшила свій бюджет майже в 6 разів, і нині має змогу впровадити для своїх мешканців 21 цільову програму.

Про це Укрінформу повідомили в Черкаському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Від часу об'єднання річний бюджет громади виріс із 9,5 млн до 55 млн грн (з усіма субвенціями - 85 млн  грн). З'явилися нові можливості і перспективи для розвитку. Уже сьогодні тут діє 21 цільова програма, що враховує вирішення проблем громади, починаючи від забезпечення АТОвців житлом, громади - якісною  питною водою, до охорони довкілля та культурної спадщини», - повідомили в Черкаському ЦРМС. 

Наразі в громаді, яка об'єднує 17 сіл Канівського району, працює 4 школи, 1 дитсадок, 8 ФАПів та 2 амбулаторії. Окрім цього, у Степанцях планують «з нуля» за підтримки державної програми збудувати ще один ФАП та створити Центр культури та дозвілля громади.  

На сьогодні в населених пунктах громади реалізується програма з благоустрою - вже встановлено кілька десятків дитячих майданчиків та, за співфінасування з Черкаською облдержадміністрацією, планується  облаштувати футбольний майданчик зі штучним покриттям. Окрім цього, облаштовується вуличне освітлення, громада придбала техніку для обкосу трави, відгортання снігу, для ремонту доріг, і в перспективі розглядає можливість надавати послуги з ремонту доріг сусіднім громадам. 

Також цього року на території громади буде відкрито Центр безпеки, вже працює комунальне підприємство «СТЕП-АГРОБУД», на базі якого відкрили лінію з виробництва брикетів, здатну забезпечити на опалювальний сезон усі комунальні заклади громади. Це може зекономити громаді близько 1,5 млн грн бюджетних коштів.  

Також у громаді направляють кошти на освітні потреби мешканців.

«Це єдина громада, що вже створила освітній округ - єдиний освітній простір для своїх школярів. До опорної інноваційної школи дітей із сіл громади доставляє новенький шкільний автобус (придбаний спільно з Черкаською ОДА). Цю школу, з євротуалетами для дітей, де відремонтовані громадою класи обставлено сучасним навчальним приладдям (аж до мікроскопів у 1 класі), де є лего-кабінет та інтерактивний тир, відвідують навіть діти з Київської області. Першокласники громади, завдяки виграному нею гранту, цього року почали навчатися за унікальними антисколіозними партами», - повідомили в Черкаському ЦРМС.

Читайте також: Створення об'єднаних громад: серед областей лідирує Полтавщина

Наступного року у Степанцях буде відкрито ще й Центр надання адміністративних послуг. Це стало можливим завдяки участі  Степанецької ОТГ  у програмі «U-LEAD з Європою» для отримання допомоги в модернізації та створенні центрів надання адміністративних послуг.

Цього року на території громади буде відкрито Центр безпеки, наразі триває  реконструкція приміщення для розташування персоналу та автомобіля місцевої пожежної частини. 

Степанецька об'єднана територіальна громада створена у квітні 2017 року, включає в себе 17 населених пунктів, в яких проживає майже 5,5 тис. мешканців.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото: Черкаський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-