У Слов'янській міськраді стверджують, що тарифи на тепло не піднімали з 2016 року

У Слов'янській міськраді стверджують, що тарифи на тепло не піднімали з 2016 року

Укрінформ
У місті Слов'янську Донецької області тарифи на тепло з 2016 року не підвищувалися.

Про це 24 жовтня на прес-конференції у Слов'янську заявила заступник начальника управління ЖКГ Слов'янської міської ради Ольга Заруба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Слов'янську послуги централізованого опалення надає підприємство «Слов'янська тепломережа», яке є структурним підрозділом обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго». Тарифи на послуги встановлює НКРЕКП... Слов'янською міською радою тарифи на теплову енергію ні 2017, ні 2018 року не встановлювалися», - сказала Заруба.

У свою чергу заступник директора з економіки підприємства «Слов'янська тепломережа» Катерина Соловйова підкреслила, що «тариф, який ми застосовуємо, його затверджено Національним регулятором».

Вона пояснила, що вперше тариф по теплу розглядався з усіма складовими у 2012 році, і після 2012 року в тарифі збільшувалася тільки одна складова - це газ, тобто, паливна складова.

Так, у 2015 році була постанова Національного регулятора № 1171, яка з 1 травня підвищувала тариф на тепло на 51,7%. Це було пов'язано з тим, що збільшилася паливна складова в цьому тарифі, тобто, ціну на газ було підвищено у квітні на 128%.

Наступне підвищення ціни на газ було 2016 року. Це теж спричинило підвищення тарифу на тепло. Відсоток підвищення на газ був 127,6%, і через цю складову тариф на тепло за квадратний метр будо підвищено на 75,9%, тобто з 20,53 грн до 36,11 грн. На цей час це діючий тариф, він не мінявся з 2016 року, завірила Соловйова.

Читайте також: У Тернівці спростовують звинувачення у підвищенні тарифів на опалення на 57%

Як повідомляв Укрінформ, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко зазначила, що за результатами моніторингу стану регулювання тарифів на тепло органи місцевого самоврядування в окремих регіонах України необгрунтовано підвищували тарифи на тепло. За її даними, органи місцевого самоврядування в окремих регіонах збільшили тарифи на тепло до 50%, хоча не мали на це об'єктивних причин.

Зокрема, в м.Слов’янськ Донецької області тарифи необгрунтовано зросли на 70,3%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-