Теракт біля Палацу спорту в Харкові: обвинуваченому двічі викликали

Теракт біля Палацу спорту в Харкові: обвинуваченому двічі викликали "швидку" в суд

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року переніс засідання через те, що до одного з обвинувачених - Сергія Башликова двічі викликали "швидку".

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"На суд до обвинувачуваного Сергія Башликова двічі викликали швидку допомогу, проте після надання допомоги він знову заявив про погане самопочуття. Суд задовольнив його клопотання і переніс засідання на 26 жовтня, на 15:20", - зазначив адвокат.

За його словами, через перенесення засідання суд не допитав двох потерпілих і одного свідка у справі: "Явка інших свідків не забезпечена".

"Один із потерпілих мав відповісти на запитання в режимі відеоконференції, оскільки живе за межами Харківської області, але відеозв'язок не відбувся", - додав адвокат.

За його словами, на наступному засіданні суд продовжить допити: "Можливо, буде вирішено питання про продовження запобіжного заходу для всіх трьох обвинувачених у справі".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 19 вересня Фрунзенський райсуд Харкова допитав двох потерпілих під час вибуху в колоні активістів біля Палацу спорту в Харкові. Потерпілий чоловік підтвердив, що отримав осколкові поранення на місці події, але пам'ятає лише те, як його відвезла "швидка". Крім того, допитали жінку - сестру правоохоронця, який загинув під час вибуху. Вона прибула на місце вже після вибуху і впізнала брата. В обох допитаних - цивільні позови з приводу компенсації втрати.

6 вересня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту продовжив усім трьом обвинуваченим - Дворнікову, Тетюцькому, Башликову - тримання під вартою без застави до 2 листопада.

Читайте також: На Харківщині чоловік погрожував підірвати себе на митниці

22 лютого 2015 року в Харкові унаслідок вибуху біля Палацу спорту під час ходи активістів, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті було затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув’язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-