У Сумах через борги за газ не можуть запустити котельню, що дає тепло третині міста

У Сумах через борги за газ не можуть запустити котельню, що дає тепло третині міста

Укрінформ
У Сумах «Котельня Північного промвузла» (КППВ), яка забезпечує теплом майже третину міста, через борги за спожитий комерційний газ у 19 мільйонів гривень, не готова увійти в опалювальний сезон.

Це констатували під час терміново скликаного позачергового засідання Сумського міськвиконкому, на якому шукали шляхи виходу з виниклої ситуації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на багаточисленні перемовини Сумського міського голови з керівництвом ПАТ «Сумське НВО», народними депутатами України, представником ТОВ «ГК «Інвестсервіс», ситуація щодо початку погашення боргових зобов’язань постачальником за комерційний газ залишається неврегульованою, а отже призводить до зриву початку опалювального сезону для населення на території, яку обслуговує КППВ ПАТ «СНВО», - йшлося під час засідання виконкому.

З метою вирішення проблеми члени виконкому ухвалили тимчасово, до вирішення питання постачання газу, послугу із подачі тепла на територію житлового сектору, яку обслуговує КППВ ПАТ «СНВО», перекласти на ТОВ «Сумитеплоенерго». Ропочати цю роботу підприємство має з четверга, 25 жовтня.

Читайте також: У Харкові обговорили підвищення тарифів на опалення і гарячу воду

Тим часом на 26 жовтня заплановано проведення позачергової сесії Сумської міськради, на якій депутати хочуть прийняти звернення до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» щодо врегулювання ситуації з приводу постачання ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» природного газу для забезпечення споживачів міста Суми послугами з теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-