На Запоріжжі правоохоронці ліквідували наркоплантацію

На Запоріжжі правоохоронці ліквідували наркоплантацію

Укрінформ
У Запорізькій області правоохоронці знищили наркоплантацію та вилучили арсенал боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Поліцейські та працівники СБУ, під процесуальним керівництвом прокуратури, ліквідували наркоплантацію в одному з сіл Пологівського району та вилучили зброю і боєприпаси. П’ятеро осіб, причетних до вирощування та охорони наркорослин, затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що раніше неодноразово судимий житель Пологівського району неподалік свого будинку вирубав частково очерет та засіяв нарковмісні рослини на площі близько 1500 квадратних метрів.

Читайте також: Поліція викрила в селі на Чернігівщині нарколабораторію

"За наркорослинами чоловік ретельно доглядав та охороняв, для чого найняв працівників та охоронців. По периметру плантації поліцейські виявили 11 розтяжок із сигнальними піротехнічними предметами, які знешкодили працівники вибухотехнічного управління", - зазначається у повідомленні.

Крім того, в лісосмузі неподалік наркоплантації правоохоронці виявили схрон з боєприпасами, де вилучили 930 набоїв калібру 5,45 мм та бойову гранату РГД-5.

Також під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання зловмисника поліцейські виявили та вилучили автомат «АКС-74» та магазин із 29 набоями калібру 5,45 мм. А в автомобілі його дружини поліція виявила пістолет та 15 набоїв до нього.

"На момент спецоперації на наркоплантації працювали та охороняли її четверо раніше засуджених чоловіків 1971, 1976, 1982, 1985 років народження та жінка 1980 року народження. На даний час вони затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - поінформували в поліції.

Як зазначають правоохоронці, все вилучене направлено на експертизу. Відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.2 ст.310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-