ЄІБ надав понад 5 мільйонів євро на реконструкцію Миколаївського водоканалу

ЄІБ надав понад 5 мільйонів євро на реконструкцію Миколаївського водоканалу

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надав 5,11 млн євро грантової підтримки на реконструкцію та модернізацію Миколаївського водоканалу.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами підписання грантової угоди між урядом України та ЄІБ, а також  мультидонорським фондом Е5Р (Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та навколишнього середовища), інформує прес-служба Мінрегіону.

«Це дуже важливий проект для місцевої влади і жителів громади і, я дякую європейським колегам за надану підтримку. Його реалізація сприятиме не тільки модернізації Миколаївводоканалу і впровадженню нових технологій, а в першу чергу передбачено повне оновлення існуючої інфраструктури комунального підприємства. Термін виконання таких робіт є невеликим і вже перші результати ми побачимо у другому кварталі 2019 року», - зазначив Зубко.

Віце-президент ЄІБ Вазил Худак зазначив, що підтримка проекту «Миколаївводоканал» демонструє зобов'язання ЄС та міжнародного співтовариства покращити доступність чистої води та захистити природне середовище на користь громадян України. "Це також допоможе Україні виконати свої міжнародні зобов'язання відповідно до Конвенції про захист Чорного моря від забруднення", - зауважив він.

Читайте також: Укравтодор підпише з ЄІБ угоду про фінансування об’їзної дороги Тернополя

Керуючий фондом E5P Андерс Лунд у свою чергу зазначив, що проект забезпечить дотримання вимог з охорони здоров'я та екології національного і міжнародного законодавства, а також дасть більш високу якість послуг з водопостачання та водовідведення для населення.  "Інвестиції підтримають надзвичайні та ефективні заходи щодо забезпечення водопостачання, збору та очищення стічних вод, а також розширення трубопроводів для подачі води в райони, де зараз відсутній доступ до якісної питної води", - акцентував Андерс Лунд.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) є банком Європейського Союзу. Це довгострокова кредитна інституція ЄС і є єдиним банком, який належить і представляє інтереси держав-членів ЄС.  

Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та навколишнього середовища (E5P) є мультидонорським фондом у розмірі 200 млн євро, спрямованим на заохочення інвестицій в енергозбереження та екологічні проекти у країнах Східного партнерства. Фонд об'єднує фінансові внески з ЄС та групи з 21 країни, які потім використовуються для залучення національних коштів та позик від міжнародних фінансових установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-