Мародерства у населених пунктах біля Ічні немає - поліція

Мародерства у населених пунктах біля Ічні немає - поліція

Укрінформ
Поліція здійснює патрулювання у 15 населених пунктах, що потрапили в зону надзвичайної ситуації через пожежу на арсеналі під Ічнею в Чернігівській області. Випадків мародерства не зафіксовано.

Про це сказав перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін під час робочої наради, повідомили у Національній поліції.

"До забезпечення публічного порядку залучені автопатрулі та піші наряди. Між підрозділами різних відомств, а також з органами місцевої влади налагоджена та триває повна взаємодія. Вже повністю відновлено газо- та електропостачання в усіх населених пунктах. Повідомлень про загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації до поліції не надходило. Випадків мародерства теж не виявлено. Наразі поліція здійснює патрулювання 15 населених пунктів, що потрапили до зони уражень в Чернігівській області», - зазначив Аброськін.

За його словами, поліцейськими перевірено майже дві тисячі осіб та тисячу транспортних засобів. Відтак правоохоронці виявили 16 водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Крім того, поліцейські здійснюють перевірку власників зброї, які були евакуйовані та повернулись до помешкань.

Читайте також: Під Ічнею від боєприпасів очистили 34 ділянки

За його словами, поліцією зареєстровано 127 повідомлень про події, пов’язані з вибухами на території селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області. Зокрема, надійшло 17 повідомлень про пошкодження та руйнування будівель, 53 факти виявлення боєприпасів.

Як повідомлялося, у ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядаються три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-