Під Ічнею від боєприпасів очистили 34 ділянки

Під Ічнею від боєприпасів очистили 34 ділянки

Укрінформ
Під Ічнею на Чернігівщині, відповідно до затвердженого Прем’єр-міністром Плану, піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують очищення прилеглої до арсеналу території.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

“Перевірено та очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 34 із 80 ділянок розмінування, 16-кілометрову зону забруднення зменшено до 10-ти кілометрової. Вилучено 5 тис. 653 вибухонебезпечних предмета (за добу – 1 тис. 12), відпрацьовано 270 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу – 5)”, - йдеться у повідомленні.

Протягом минулого дня пожежно-рятувальними підрозділами організовано заповнення водою пожежного водоймища (200 тонн) на території арсеналу та безперебійну заправку водою пожежних танків Міноборони (190 тонни). Від пожежного потягу на гасіння подано 180 тонн води.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: всі основні системи працюють, але розмінування триває

У районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 624 особи та 151 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 316 осіб та 85 од. техніки.

Координацію залучених сил і засобів, надання допомоги населенню здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС.

Як повідомлялося, у ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядаються три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-