Вибухи під Ічнею: всі основні системи працюють, але розмінування триває

Вибухи під Ічнею: всі основні системи працюють, але розмінування триває

Укрінформ
Усі системи життєзабезпечення Ічнянського району працюють у штатному режимі, піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують очищення території.

Про це  у Facebook написав віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко за підсумками засідання оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі Чернігівщини.

“Уряд виділив 100 млн грн з резервного фонду Кабміну на подолання наслідків надзвичайної ситуації. Ці кошти можуть бути використанні для придбання житла (11 найбільш постраждалих родин) та для відшкодування ремонтних робіт іншим постраждалим. Чернігівська ОДА має у найкоротші терміни зібрати весь пакет документів, щоб розпочати використання цих коштів”, — написав Зубко.

За його словами піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують очищення території. Також відбувається обстеження житлових будинків, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. «На сьогодні вилучено 3 тис 641 вибухонебезпечних предмета. Проводиться обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення — обстежено понад 90%. Результати: зруйновано 4 будинки в с. Августівка, пошкоджено – 114 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах. 39 будівель — відновлено.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: Гройсман доручив відновити нфраструктуру населених пунктів

“Системи життєзабезпечення Ічнянського району працюють у штатному режимі”, — повідомив віце-прем’єр.

На цей час 78 осіб (в тому числі 11 дітей) ще знаходяться у медичних закладах м. Ічня і смт. Парафіївка та Крупичпільському відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання самотніх громадян похилого віку.

25 дітей направлено до санаторію «Зелений гай» в м. Чернігів для реабілітації та оздоровлення

Віце-прем’єр нагадав, що для попередження надзвичайних ситуацій у населених пунктах поблизу арсеналу:

- тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня;

- спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації;

- закрито повітряний простір у радіусі 30 км;

- на в’їздах до лісових масивів встановлено 20 шлагбаумів.

Також цілодобово працює “Гаряча лінія”.

Як повідомлялося, в ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-