У Лисичанську відкрили останні три відділення обласної дитячої лікарні

У Лисичанську відкрили останні три відділення обласної дитячої лікарні

Фото
Укрінформ
Сьогодні відкрито останні три відділення Луганської обласної дитячої клінічної лікарні.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз.

"Ми це зробили! Луганська обласна дитяча клінічна лікарня за рівнем оснащеності є одним з кращих медзакладів України! Сьогодні відкрив останні три відділення - планової хірургії, екстреної хірургії та ендоскопії - з окремими операційними та найсучаснішим обладнанням. Відтак у лікарні повністю функціонують 14 стаціонарних лікувальних відділень за 18 профілями, 7 допоміжних відділень діагностики та відновлювального лікування, консультативне поліклінічне відділення", - написав Гарбуз.

За його словами, показник малюкової смертності порівняно з попереднім роком вдалося знизити удвічі, перинатальної – у 2,5 рази.

Читайте також: Дитячій лікарні Житомира подарували сучасне обладнання

ЛОДКЛ обслуговує дитяче і підліткове населення 3 міст та 12 районів Луганської області, внутрішньо переміщених осіб та жителів з тимчасово окупованої території, а також із сусідньої Донецької області.

На придбання медичного та технологічного обладнання для ЛОДКЛ було використано бюджетних коштів на суму 140,0 млн грн. Крім того, у вигляді благодійної допомоги надійшло медичного обладнання на суму близько 20 млн грн.

До речі, Луганську обласну дитячу клінічну лікарню передислоковано на територію, підконтрольну українській владі, до м. Лисичанська 11 березня 2015 року.

Фото: Юрій Гарбуз, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-