Марина Порошенко взяла участь у створенні інклюзивної школи у Мелітополі

Марина Порошенко взяла участь у створенні інклюзивної школи у Мелітополі

Фото
Укрінформ
У Мелітополі дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь у створенні обласної спеціалізованої школи, яка сприятиме включенню у навчальний процес батьків дітей з особливими потребами.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної державної адміністрації.

"Марина Порошенко взяла участь у створенні обласної школи "Бути батьками", яка сприятиме включенню батьків учнів з особливими освітніми потребами в навчальний процес, їх підготовці до виховання та взаємодії з дітьми", - йдеться у повідомленні.

У рамках державно-приватного партнерства відбулося підписання Меморандуму про створення обласної школи "Бути батьками" між головою Запорізької облдержадміністрації Костянтином Брилем, керівництвом Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та головами батьківських громадських організацій "Аутизм. Свідоме батьківство" та "Здолаймо разом".

Читайте також: Марина Порошенко долучила Луганщину до проекту інклюзивної освіти

Роботу школи буде організовано на базі обласного Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти. Вона забезпечуватиме системний супровід батьків відповідно до запитів і потреб батьківської громадськості.

Дружина Президента також вручила ключі від 11 квартир у Мелітополі, придбаних для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

"18 жовтня дружина Президента відвідала Запорізьку область із робочою поїздкою. Марина Порошенко разом із головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем та Мелітопольським міським головою Сергієм Міньком у рамках реалізації Програми Президента України вручили 11 ключів від квартир у Мелітополі, придбаних для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", - інформує прес-служба глави держави.

Крім того, мешканцям цих нових 11 квартир Марина Порошенко вручила сучасні телевізори.

"На сьогодні усиновлення є одним із пріоритетів для України. Для цього у Державному бюджеті 2018 року передбачено витрати для будівництва нових малих групових будинків (МГБ) та дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). На ці кошти Запорізька область цього року розпочне будівництво одного МГБ та одного ДБСТ у Широкінській громаді", - підкреслила перша леді.

Зазначається, що на вказану програму Запорізька область отримала 16 млн гривень з держбюджету, із яких 8 млн гривень були направлені у Мелітополь.

Марина Порошенко взяла участь у створенні інклюзивної школи у Мелітополі / Фото: Микола Палінчак

За даними АП, усього на кошти під соціальне житло для сиріт було придбано та обладнано 12 однокімнатних квартир та дві 9-кімнатні квартири для розміщення дитячих будинків сімейного типу в новобудові. У лютому 2018 року відбулося вручення перших ключів власникам.

Також у рамках програми Президента про захист прав дітей-сиріт заплановано придбання ще 20 квартир під соціальне житло для дітей, що залишилися без батьківського піклування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-