Вибухи під Ічнею: у десяти селах відремонтували майже 40 будівель

Вибухи під Ічнею: у десяти селах відремонтували майже 40 будівель

Укрінформ
У десяти селах Чернігівщини вже відремонтували 39 будівель, які були пошкоджені внаслідок вибухів боєприпасів з військового арсеналу біля смт Дружба Ічнянського району.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА.

"У 10 постраждалих селах на Ічнянщині відновили 39 будівель. В Августівці відремонтовано 17 об'єктів, Воронівці - 8, Іржавці, Тишківці та Монастирищі - по 3, Хаєнках, Гужівці, Городні, Бурімці, Грабові - по 1", - йдеться у повідомленні.

Також в ОДА під час чергового засідання оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації зазначили, що наразі на постраждалій території обстежено 8787 будівель (90,4%). Нових пошкоджених об'єктів не виявлено. Раніше зруйнованими визнано 4 будинки в селі Августівка, пошкодженими - 113 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах.

Об'єкти життєзабезпечення Ічнянського району (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення, газопостачання) працюють у штатному режимі.

У двох медичних закладах місті Ічня та селища Парафіївка, а також у Крупичпільскому територіальному центрі соціального обслуговування залишаються 78 осіб, з них 11 дітей.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: Гройсман доручив відновити нфраструктуру населених пунктів

У населених пунктах продовжують постійно працювати 15 спільних патрулів Нацполіції та Нацгвардії. Діють 4 пости на основних під'їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

Як повідомлялося, в ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-