Справу про побиття військових у кафе Маріуполя направили до суду

Справу про побиття військових у кафе Маріуполя направили до суду

Укрінформ
Прокуратурою Маріуполя до райсуду спрямовано обвинувальний акт стосовно чоловіків, які 17 червня побили прикордонників у міському кафе «RedCups».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Молодики, які вчинили бійку з прикордонниками у Маріуполі, чекають на вирок суду. Маріупольською місцевою прокуратурою №1 до Жовтневого районного суду м. Маріуполя спрямовано обвинувальний акт за ч. 2 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку, вчинене групою осіб з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування було встановлено, що увечері 17 червня поточного року двоє 19-річних охоронців кафе «Red cups», що розташоване у торгово-розважальному центрі «Порт сіті», разом із кількома іншими особами вчинили хуліганські дії, внаслідок яких постраждали співробітників Державної прикордонної служби України.

Читайте також: Побиття в Маріуполі: у кафе кажуть, що "меню українською" знадобилося після чарки

Наразі розслідування протиправної діяльності зухвалих охоронців завершено. Їм загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Невідкладні слідчо-оперативні заходи, спрямовані на розшук інших співучасників злочину, тривають, запевнили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, в одній із кав'ярень Маріуполя ввечері 17 червня підполковник Держприкордонслужби України Станіслав Керод, який попросив меню українською мовою, був побитий охоронцями закладу. Йому зламали щелепу. Ще одна постраждала, жінка-офіцер ДПСУ, дістала струс головного мозку.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження.

Водночас адміністрація кафе «RedCups», де стався інцидент, заявила, що буцімто компанія молодих людей була напідпитку та поводилась агресивно. Один з «гостей» вдарив охоронця, після чого зав’язалася бійка.

Двом охоронцям кафе у червні оголосили про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-