Марина Порошенко долучила Луганщину до проекту інклюзивної освіти

Марина Порошенко долучила Луганщину до проекту інклюзивної освіти

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко та голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз підписали Меморандум про долучення області до національного проекту "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації".

Про це повідомляє прес-служба Луганської адміністрації.

"На сьогодні в Луганській області функціонує 56 інклюзивних шкіл, у яких навчається 221 дитина з особливими освітніми потребами. Проте інклюзивною освітою охоплено лише 20% таких дітей Луганщини, тому попереду багато роботи", - зазначила Порошенко.

Вона підкреслила, що для неї Луганщина – особливий регіон. Через воєнні дії він потребує особливої уваги. В освітній сфері, наголосила Порошенко, - це і створення інклюзивно-ресурсних центрів, і підготовка фахівців для роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби.

Луганщина стала вже 22 регіоном України, який у рамках загальнодержавної реформи буде розвивати і впроваджувати інклюзивну освіту, а також створювати доступні та якісні умови для навчання "особливих" дітей.

Читайте також: Марина Порошенко презентувала інклюзивно-ресурсний центр “на колесах”

Щоб забезпечити ефективність впровадження реформи інклюзивної освіти на Луганщині дружина Президента передала керівництву області типові проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати, які розроблено командою Фонду Порошенка у співпраці з експертами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Під час візиту на Луганщину Марина Порошенко взяла участь у відкритті Інклюзивно-ресурсного центру в м. Рубіжне, який також створено за проектом Фонду Порошенка та Мінрегіонбуду. Усього в цьому році в області працюватиме шість таких сучасних ІРЦ, які з 1 вересня 2018 року замінили застарілі психолого-медико-педагогічні консультації.

Луганська область долучилася до проекту Марини Порошенко по розвитку інклюзивної освіти / Фото: Марків Михайло

Порошенко також ознайомилася з роботою Рубіжанського навчально-реабілітаційного центру "Кришталик", в якому навчається майже 200 дітей з особливими освітніми потребами – від народження до 18 років. Серед основних завдань цього центру – створити передумови до інтеграції кожної дитини в дитячий садочок, загальноосвітню школу та в соціум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-