На Луганщини будують вісім сільських амбулаторій

На Луганщини будують вісім сільських амбулаторій

Укрінформ
Будівництво восьми амбулаторій розпочали в сільській місцевості на Луганщині - вже очищені будівельні майданчики, триває укладка фундаментних блоків.

Таку інформацію за підсумками селекторної наради з віце-прем’єром Геннадієм Зубком оприлюднила прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Ми оцінюємо стан виконання робіт областями за декількома критеріями. Це розробка проектної документації, отримання експертизи, оголошення про початок будівництва, укладення договору з генпідрядними організаціями тощо. За виконанням цих завдань областями-лідерами на сьогодні є Харківська, Дніпропетровська, Луганська, Кіровоградська і Рівненська області», – зазначив Зубко.

Загалом до затвердженого наказом Мінрегіонбудом переліку проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, потрапили 11 амбулаторій Луганської області. За цим напрямом місцевим бюджетам Луганщини розподілена держсубвенція у розмірі 109425,60 тис. гривень.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, на сьогодні вже виділені й оформлені всі земельні ділянки. Розроблена та затверджена проектно-кошторисна документація. Подано також вісім повідомлень про початок виконання робіт в Інспекцію ДАБК, сім з яких вже зареєстровані.

Читайте також: На Прикарпатті сім ОТГ створили комунальні заклади охорони здоров’я

Зубко зауважив, що на сьогодні Мінрегіоном вже затверджено 513 проектів нового будівництва амбулаторій у сільській місцевості. Загалом потреба по Україні — 688. Затвердженим є й питання щодо забезпечення 497 службовими автомобілями медичних працівників, які працюватимуть у нових амбулаторіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-