На залізниці з початку року від удару струмом загинули 15

На залізниці з початку року від удару струмом загинули 15 "екстремалів"

Укрінформ
На залізниці України з початку року уражень електричним струмом зазнало близько 30 людей, з яких 10 - діти.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укрзалізниця".

"Електротравми на об'єктах залізничного транспорту... стають частими причинами загибелі людей та значних опіків тіла. У гонитві за екстримом через ураження електричним струмом у 2018 році травмовано 26 сторонніх осіб, із них 11 смертельно. Зокрема, електротравм зазнали 10 дітей віком до 16 років, з яких 4 зі смертельними наслідками", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Укрзалізниці, найчастіше електротравми стаються на дахах вагонів поїздів, куди сторонні особи намагаються піднятися задля селфі. Один із таких випадків трапився 14 жовтня увечері на станції "Луцьк". На дах зерновоза, який знаходився у складі групи вагонів без локомотива на електрифікованій колії пасажирського парку, піднявся хлопець 1999 року народження та був уражений електричним струмом. Потерпілий отримав 40% опіків тіла 2-3 ступенів. Його госпіталізовано до міської лікарні.

На станції "Козятин І" смертельно травмовано військовослужбовця, який 8 жовтня супроводжував військову техніку у складі військового ешелону. З невідомих причин потерпілий піднявся на дах автомобіля "Камаз", що знаходився на вагоні-платформі вантажного поїзда та зазнав ураження електричним струмом контактної мережі.

Тіло підлітка з ознаками ураження електричним струмом 22 вересня залізничники виявили на 8 вагоні під час прибуття поїзда на станцію "Одеса-Порт".

Читайте також: Росія на другому місці у світі за кількістю “смертельних” селфі

Укрзалізниця вкотре нагадує батькам, вчителям і вихователям про необхідність частіше говорити з дітьми про правила безпеки при перебуванні поблизу залізниці. Залізничники просять дітей не обирати небезпечні місця для селфі, звертати увагу на інформаційні знаки, попереджувальні таблички.

Залізничники застерігають дорослих від ризикових дій на об'єктах залізничного транспорту та наполягають на необхідності дотримання правил безпеки сторонніми особами.

Раніше повідомлялося, що у жовтні залізничники проводять місячник профілактично-роз'яснювальної роботи з населенням для запобігання невиробничому травматизму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-