У Кропивницькому реконструювали прибуття українських січових стрільців до “Єлизавету”

У Кропивницькому реконструювали прибуття українських січових стрільців до “Єлизавету”

Фото, відео
Укрінформ
Актори Івано-Франківського драматичного театру, які приїхали в Кропивницький, прямо від залізничного вокзалу розпочали музично-драматичний перформанс.

Йдеться про реконструкцію ходи єдності “Рідні гості”, присвячену 100-річчю перебування на Кіровоградщині Українських січових стрільців, інформує кореспондент Укрінформу.

Що 100 років тому, що сьогодні важливість цієї події однакова. Ми демонструємо приклад соборності, який показали нам наші предки 100 років тому. Тоді і нині Україні бракує духовної соборності. Нас ділили на австріяків та москалів, а зараз на бандарівців та східняків. Тоді, коли на цю територію прибули галичани, вони встановили добрі стосунки з місцевими мешканцями. Не даремно Софія Тобілевич назвала їх “Рідні гості”. Так само зараз ми зустрічаємо акторів івано-франківського театру. Їх зустріли з квітами та оплесками. Тоді на теритрію “Єлисавету” прибуло близько тисячі бійців. Січові стрільці жили не лише в обласному центрі, а й на околицях міста”, - розповів співорганізатор дійства Юрій Митрофаненко.

Читайте також: Таємниці Андріївського узвозу розкриють коти-екскурсоводи

Як зазначив Митрофаненко, ідея реконтрукції виникла торік під час фестивалю “Кропивницький”, коли актори прибули з виставою “Нація”. Через рік актори театру пообіцяли прибути до Кропивницького з гастролями та з реконструкцією.

ктори театру від залізничного вокзалу рушили вулицями міста повз лікарню ім. Святої Анни, тодішнього кавалерійського училища, театру імені Кропивницького. Завершилася хода на площі педагогічного університету. Там відбулися урочистості до визначної дати.

Фото та відео Дмитра Семенюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-