Виставка артилерії, хода та куліш: у Кропивницькому відсвяткували День захисника

Виставка артилерії, хода та куліш: у Кропивницькому відсвяткували День захисника

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому на площі Героїв Майдану відбулись офіційні заходи до Дня захисника України, під час яких нагородили військових та посвятили в ліцеїсти вихованців кропивницького та олександрійського військових ліцеїв.

Для містян на центральній площі презентували рятувальну та військову техніку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні в Україні відзначається одне із знакових державних свят – День захисника України. Це свято тих, хто знаходиться на бойовому посту, кого об’єднує почуття священного обов’язку перед Україною та її народом. Але поруч із цим це свято кожного з нас хто своєю працею робить державу сильнішою”, - сказав на урочистостях голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

На виставці військової та рятувальної техніки особливе зацікавлення викликала 152-міліметрова дивізійна гармата “Гіацинт”, 152-міліметрова дивізійна гаубиця “Мста-Б” та бронемашини. Містяни охоче фотографувалися біля них.

Читайте також: Центром Львова пройшов Марш захисників і колона військової техніки

“Тут презентовані шість бойових машин нашої окремої артилерійської 40-ї бригади. Їх сюди доставили до Дня захисника України, аби люди могли сфотографуватися, а головне побачили потужне озброєння українського війська. Знаряддя приймали участь у військових операціях під Маріуполем”, - розповів представник 40-ї бригади.

Після урочистостей колона, що складалася з військовослужбовців, правоохоронців, рятувальників та громадськості рушила від центральної площі до парку “Ковалівський”. Там присутні поклали квіти до імпровізованого пам’ятника загиблим спецпризначенцям. Завершили святкування частуванням безкоштовного кулішу та концертною програмою “Пісні народжені в АТО”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-