Філарет освятив храм, громада якого перейшла з МП до Київського патріархату

Філарет освятив храм, громада якого перейшла з МП до Київського патріархату

Фото
Укрінформ
У ході архіпастирського візиту на Тернопільщину 13 жовтня Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив новозбудований храм на честь Покрови Божої Матері у селі Куликів Кременецького району Тернопільської області.

Про це повідомляється на сайті Української православної церкви Київського патріархату.

Як зазначається, три року тому жителі села Куликів прийняли рішення перейти від УПЦ Московського патріархату до УПЦ Київського патріархату. Маленьке село на 80 дворів за цей час зуміло спільними зусиллями побудувати новий храм.

Патріарх Філарет освятив новозбудований храм у селі Куликів / Фото: vidomosti.kiev.ua

Перед входом до храму Предстоятеля зустріли діти і парафіяни храму.

Читайте також: Порошенко: Отримання автокефалії - перемога України над московськими демонами

Під час чину освячення та на Літургії Святійшому Патріарху співслужили Патріарший намісник, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, керуючий єпархією архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло.

Святійший Патріарх Філарет відзначив благодійників та будівничих храму. Церковними орденами були нагороджені голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, голова Кременецької райдержадміністрації Володимир Козубський, настоятель парафії протоієрей Андрій Любунь. Благословенні грамоти з рук Патріарха Філарета отримали парафіяни, які долучилися до будівництва святині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-