На окупованій Донеччині більше 230 людей отруїлися водопровідною водою

На окупованій Донеччині більше 230 людей отруїлися водопровідною водою

Укрінформ
На окупованих територіях Донецької області з 5 по 12 жовтня більше 230 людей отруїлися водою з водогону. Місцеві мешканці скаржаться на високу температуру, нудоту і розлад шлунку.

Про це у Facebook повідомляє представник омбудсмена України на Донбасі Павло Лисянський.

За його даними, переважно серед отруєних - діти до 17 років, а також підтвердилася інформація, що водою отруїлися понад 104 учнів військового ліцею Донецька. "Батьки кількох учнів ліцею повідомили, що їм переконливо рекомендували лікуватися вдома і не звертатися в лікарні", - зазначено, зокрема, у повідомленні.

"Після розголосу в ЗМІ наслідків отруєння водою жителів Макіївки, окупаційна влада докладає максимум зусиль, щоб замовчати випадки гострої кишкової інфекції в ліцеї. Окупаційна адміністрація боїться масових заворушень... До нас надійшли скарги на якість водопровідної води від жителів Докучаєвська. За їх словами, вода має стійкий запах цвілі або дусту... З оприлюднених 11 жовтня в "ДНР" результатів аналізів водопровідної води очевидно, що є відхилення і за хімічними, і за мікробіологічними показниками, в тому числі і в ЗОШ № 86 Макіївки", - повідомив Лисянський.

Читайте також: Росія несе відповідальність за отруєння водою в Макіївці – Лоссовський

Але щоб забезпечити право на доступ до безпечної питної води, необхідна незалежна експертиза водопровідної води в "ДНР" за сприяння міжнародних гуманітарних організацій, наголошує він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-