У Львові відбудеться злет Спілки української молоді, присвячений 100-літтю Листопадового зриву

У Львові відбудеться злет Спілки української молоді, присвячений 100-літтю Листопадового зриву

Укрінформ
У ці вихідні у Львові проходитиме всеукраїнський злет юнацтва Спілки української молоді. Такий захід відбудеться  вперше і збере понад 150 учасників.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

“Цими вихідними, 13-15 жовтня, Львів стане столицею Крайового (Всеукраїнського) Злету Юнацтва Спілки Української Молоді в Україні. Як кажуть організатори, такий захід відбудеться в Україні вперше, зібравши понад 150 учасників з Києва, Львова, Дніпра, Краматорська, Калуша та Тернополя. Оскільки Злет наближений в датах проведення до 100-століття Листопадового зриву та свята Покрови Богородиці, відтак його й присвятили 100-літньому ювілею Української Революції, а саме - подіям жовтня-листопада 1918 року», - йдеться в повідомленні.

У програмі злету передбачено декілька тематичних блоків: виховно-інформаційний -  тематичні завдання, пов’язані з річницею, впорядкуванн могил січових стрільців та вояків Української Галицької Армії, складання юнацьких обітниць на прапорі Гарнізонного храму Львова, різноманітні змагання тощо.

Читайте також: Львів'яни відзначили 100-річчя створення Українського військово-морського флоту

Листопадовий зрив - українське повстання, організоване в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українською Національною Радою силами Українських січових стрільців у Королівстві Галичини і Волині, коронній землі Австро-Угорської імперії з метою встановлення влади Української Держави (названої згодом «Західноукраїнська Народна Республіка») на землях, на які вона обгрунтовано претендувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-