В Одесі вшанували пам'ять жертв Голокосту

В Одесі вшанували пам'ять жертв Голокосту

Укрінформ
Траурна церемонія вшанування пам'яті тисяч жертв нацистських окупантів, спалених нацистськими окупантами у колишніх військових порохових складах, відбулася 12 жовтня в Одесі біля Пам'ятного знака на 3-й станції Люстдорфської дороги.

У заході вшанування пам'яті жертв Голокосту взяли участь керівники Одеси й області, представники дипмісій, трупа німецьких музикантів та колишній депутат бундестагу, члени Одеської асоціації євреїв - колишніх заручників гетто та нацистських концтаборів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окупанти, які захопили Одесу в жовтні 1941 року, робили облави, затримували і знищували людей не лише в Одесі, а й в Дальнику, Богданівці, Березівці та інших місцях. Голокост - символ найбільшого прояву ненависті в історії людства. Ми повинні завжди пам'ятати про цю трагедію і зробити все, щоб не допустити в майбутньому подібного реваншу абсолютного зла. Бо це трагедія не одного народу, а всього людства", - зазначив голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

На церемонії, де звучала музика у виконанні Одеського камерного оркестру та Бременського міського хору, виступили також голова облради Анатолій Урбанський, екс-депутат бундестагу Марілуїзе Бек, останній із нині живих очевидців подій 22-23 жовтня 1941 року Михайло Заславський, якому в дні трагедії було 16 років, та інші учасники.

Читайте також: У Берліні відкривається українська фотовиставка "Діти війни"

Під час заходу були зачитані листи від Президента України Петра Порошенка та Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Як повідомляв Укрінформ, 8 жовтня артисти Бременського міського хору влаштували флешмоб біля пам'ятника Дюку в Одесі напередодні концертів, що відбуваються у місті в рамках проекту "Музичне партнерство Бремен-Одеса". Проект реалізується під патронатом міністра закордонних справ Німеччини та канцлера Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-