На Донеччині через викид вугілля на шахті загинув гірник

На Донеччині через викид вугілля на шахті загинув гірник

Укрінформ
У Донецькій області на шахті «Центральна» ДП «Торецьквугілля» через викид вугілля один гірник загинув, інший був травмований.

Про це повідомив у Facebook представник Уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

«Вчора, о 19.45 на шахті «Центральна» ДП «Торецьквугілля», на ділянці 95, горизонт 1146 м, в очисному забої стався викид вугілля, в результаті якого загинув гірник очисного забою (забійник) 1978 р.н. Другий гірник очисного забою 1992 р.н., перебуває в лікарні, за попередньою інформацією гірник отримав травму (накол) таза», - написав Лисянський.

Читайте також: Гірники шахти на Донеччині відмовляються спускатися в забій - вимагають зарплату

За його словами, у загиблого шахтаря, залишилися дружина і двоє дітей.

Як повідомляє прес-служба ГУ ДСНС в Донецькій області,  всього в шахті знаходилося 116 гірників, з них на аварійній ділянці - 11.

Зазначається, що о 21:35 115 гірників були підняті на поверхню, о 22:40 було виявлено тіло чоловіка, 1978 року народження, без ознак життя.

Один з піднятих шахтарів був госпіталізований в Центральну міську лікарню в Торецьку з попереднім діагнозом - перелом сідничної кістки справа, забій м'яких тканин в області попереку.

Технологічний процес призупинено на аварійній ділянці, шахта працює в штатному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-