Брати в лихові: павлівчани збирають допомогу потерпілим під Ічнею

Брати в лихові: павлівчани збирають допомогу потерпілим під Ічнею

Укрінформ
Жителі села Павлівка Калинівського району, яке рік тому найбільше постраждало від вибухів на 48 арсеналі, розпочали збір коштів для потреб населених пунктів Чернігівщини із зони ураження боєприпасами з військових складів під Ічнею.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив Павлівський сільський голова Віктор Кособуцький.

«Рік тому, після вибухів на калинівському арсеналі, вся Україна прийшла нам на допомогу, а тепер і ми хочемо допомогти людям, які опинилися у схожій ситуації. Ми обговорювали в сільській раді можливість надання такої допомоги, але остаточно укріпилися в цій думці після того, як почали телефонувати люди і пропонувати свою допомогу постраждалим від вибухів чернігівцям», - повідомив Кособуцький.

За його словами, у сільській раді після консультацій з волонтерами вирішили, що найкращою допомогою для постраждалих населених пунктів з Чернігівщини будуть кошти. Адже мешканці Павлівки з власного досвіду знають, що в селах люди не голодуватимуть. А напередодні холодів їм найбільше знадобляться шифер, поліетиленова плівка та інші будівельні матеріали, які потрібно купувати для ремонту пошкоджених будинків.

Читайте також: Вінницькі сапери поїхали розміновувати арсенал на Чернігівщині

Як повідомляло агентство, Вінницька ОДА зарезервувала для відправки в Ічнянський район 20 тонн шиферу та транспорт, який його туди відправить. Фахівці профільних підрозділів облдержадміністрації наразі консультують чернігівських колег стосовно організації постевакуаційних процесів, а також налагодження обліку і документування постраждалих від вибухів об’єктів інфраструктури та домоволодінь. Від цього залежатиме оперативність організації відновлювальних робіт та ефективне використання виділених урядом на зазначені потреби коштів. А також організація відшкодування населенню збитків, завданих унаслідок надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-