Арсенал під Ічнею: Міноборони заявляє про поодинокі вибухи на двох майданчиках

Арсенал під Ічнею: Міноборони заявляє про поодинокі вибухи на двох майданчиках

Укрінформ
Пожежу на технічній території 6-го арсеналу під Ічнею в Чернігівській області ліквідовано, спостерігаються поодинокі вибухи низької інтенсивності на двох майданчиках.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Станом на 10.30 11 жовтня пожежу на технічній території ліквідовано, спостерігаються поодинокі вибухи низької інтенсивності на двох майданчиках, де відбуваються тління. Значно зменшилося задимлення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на території 6-го арсеналу продовжує роботу оперативна група з ліквідації наслідків на чолі із керівництвом Міністерства оборони України та Збройних сил України. Організовано взаємодію з підрозділами СБУ, ДСНС, Нацполіцією та місцевим штабом територіальної оборони.

Окрім того, ЗСУ та ДСНС організовано гасіння осередків тління на технічній території.

На даний час на технічній території працює дев'ять пожежних танків ГПМ-54, три інженерні машини розгородження (ІМР), два пожежні літаки АН-32П від ДСНС та дев'ять пожежних машин. 

Читайте також: Піротехніки почали розмінування 16-ти кілометрової зони навколо "вибухового арсеналу"

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

За даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга – порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя – навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-