У Харкові торговців оштрафували на 37 тисяч за незаконні книги з РФ

У Харкові торговців оштрафували на 37 тисяч за незаконні книги з РФ

Укрінформ
До кількох суб'єктів господарювання у Харкові застосовано санкції за незаконну реалізацію книжкової продукції, завезеної з Російської Федерації без дозвільних документів.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Зокрема, адміністративно-господарські штрафи розміром 37 тис. 230 грн накладено на фізичних осіб-підприємців Журавльову, Кудя, Наумову та Шевченко. Книжки, які розповсюджувалися без дозвільних документів, вилучено з обігу", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, станом на 10 жовтня уповноваженими посадовими особами Держкомтелерадіо складено 21 протокол про накладення адміністративно-господарських штрафів. Загальна сума штрафних санкцій становить 781 830 грн.

Читайте також: “Піратських” книг з РФ ввозять на десятки мільйонів доларів — Афонін

У Держкомтелерадіо нагадали, що 1 січня 2017 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту", згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року без відповідного дозволу, вилучається з торговельної мережі. На суб'єктів господарювання, що порушують закон, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого розповсюдження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-